Cirkulärt Dryckesnav rullar vidare och fler spännande livsmedelsprototyper som kommer från olika restflöden som annars hade gått till spillo från skånska dryckesproducenter är på gång nu!

Under hösten arbetar vi bland annat med restflöden från Eriksgårdens bärdrycker tillsammans med Balsgård och LTH.
Studenterna på LTH tar fram kreativa produktidéer, och på Balsgård testas nya prototyper! Samtidigt jobbar Koji Copenhagen med restprodukter från Lundabryggeriet, Finns Brygghus, Fruktstereo och olika musterier 🍏🍺 för att skapa nya fermenterade produkter – till exempel miso och sojaliknande innovationer.

Den 4 november kommer vi att presentera tre spännande prototyper på Taste Celebration i Andrarum:
• En gjord på äpplepressrester
• En på drav från öl
• Och en kombination av båda!

Presentationen sker samtidigt som vi genomför en workshop med Koji Copenhagen där vi visar upp resultaten och utforskar hur restflöden kan bli till hållbara och smakrika produkter.

Cirkulärt Dryckesnav startades av oss på tillsammans med Skånes Dryckesproducenter med finansiering av Länsstyrelsen.