Här i september har det hänt mycket hos oss och en av de första sakerna som skedde var att startskottet för årets upplaga av Skuggstyrelseprogrammet som vi anordnar tillsammans med Nyföretagarcentrum sydöstra Skåne har gått! På Tosselilla träffades de företag och skuggstyrelseledamöter som blivit utvalda att vara med för att nätverka och köra speed dating.

I “företagar-speed-dating” minglar deltagare och potentiella styrelsemedlemmar i några minuter innan det är dags för rotering. En som väntade spänt var hälsocoachen Ida Hallberg, I Balans med Ida. Trots att det handlar om minuter fick hon ut det bästa av tiden.

– Det var spännande men kort om tid att få en känsla för den andra personen som ska bli ens mentor. Men man hinner faktiskt få en bra “vibe”, en bra känsla.

Poängen med att göra en matchning mellan företagarna och deras skuggstyrelseledamöter är att företagen ska få ett så relevant stöd som möjligt av sin skuggstyrelse berättar Helena Kurki från Innovationscenter för landsbygden.

̶  Vi har sedan vi började med detta sett hur viktigt det är att både kompetenser, erfarenheter och personkemi stämmer överens för att samarbetet ska bli så bra som möjligt. Det kan vara väldigt känsligt att lämna ut sitt företag och sig själv till främlingar även om sekretess råder och förtroende och tillit är två faktorer som inte ska underskattas här, säger Helena Kurki.

Efter uppstartsträffen tar matchningsarbetet vid och i oktober är det dags för skuggstyrelserna att börja sitt arbete. Något vi såklart kommer att följa under året! Vill du se filmen som gjordes från uppstartsträffen? Look no further!