Under Skåne Innovation Week så handlade ett av evenemangen där vi medverkade om bildelning på landsbygden. Ett spännande framtidsämne!

— Det finns två anledningar till varför vi gör detta idag. Dels är vårt uppdrag att lyfta fram innovativa projekt. Men också för att visa att om man gör saker som en prototyp, då är det lättare att se om de fungerar – det är innovationsanda eftersom vi lär oss genom att testa oss fram, säger Helena Kurki från Innovationscenter för landsbygden.

Bildelning på landsbygden, hur kan det se ut?

Hela sändningen kan du se i nedan filmklipp men en spoiler är att vi under eftermiddagen fick veta mer om fyra olika bildelningssätt som alla har testats i olika former på landsbygden.

Ett av dem var projektet “Mobilitet på tvärs” med bilpooler som gjordes i Sjöbo, Tomelilla, Brösarp och Vollsjö där flera intressanta lärdomar kunde dras. Men vi kikar också närmare på Grannbilen, mobilitetshubar och BilMånssons tjänst Rulla som är en månadstjänst där du betalar 99 kronor i månaden i appen. Där ser du bilar i din närhet, väljer en att boka och så aktiverar du den med telefonen när du kommer fram.

Mer om allt detta hittar du i klippet nedan, undertexter finnes!

Moderator: Helena Kurki från Innovationscenter för landsbygden

Medverkande: Frida Tiberini, EU-samordnare Sjöbo och Tomelilla samt delprojektledare Mobilitet på tvärs Kristofer Andersson, Rulla och BilBengtsson Björn Wendle, Vice VD och marknadschef för EC2B och Trivector Traffi