Den 26 november kl 12-16 på Marint centrum, Simrishamn sker evenemanget Blå mat! Välkommen till en eftermiddag med fokus på vidareförädling av restströmmar från hav, sjö och land.
Vi bjuder på inspirerande föreläsningar av nationella och internationella föregångare inom cirkulär livsmedelsutveckling, smaka på nya produkter, lyssna till innovationsspaningar från utvalda företag som söker samarbeten för nya affärsmöjligheter samt höra reflektioner från våra inbjudna observatörer. Ett event för dig som söker eller har blåa eller gröna restströmmar, teknik eller idéer och är nyfiken på att bli en del av cirkulär livsmedelsproduktion i Skåne.
Vi bjuder på lunch, fika och smakprover!
Dagens program
Föreläsningar
Salmon chips and other innovative products from marine side stream
Elke Böhme, Fraunhofer forskningsinstitut, Tyskland
Kan man äta mat från havet i framtiden?
Eva Nordberg Karlsson, Lunds universitet och Josefine Larsson, Marint centrum
Innovationer i en traditionell näring – blå mat med zero waste
Sofia von Scheele Ekström, Skillinge Fisk-Impex
Förädling av blå råvaror – lyckade innovationsprocesser
Veronica Öhrvik, Axfoundation
Vi kommer också få olika innovationsspaningar från:
- Björks Ringsjön
- Casseroll Food Truck
- Gunnarshögs Gård
- Gårdsfisk
- Mossagården
- Svensk Hampaindustri
- Österlens Popmajs
Det kommer också att finnas utställare inom gröna och blå näringar som bjuder på smakprover av innovativa produkter!
Anmälan sker här: Hållbar mat från sjö och hav