Den 26 november kl 12-16 på Marint centrum, Simrishamn sker evenemanget Blå mat! Välkommen till en eftermiddag med fokus på vidareförädling av restströmmar från hav, sjö och land.

Vi bjuder på inspirerande föreläsningar av nationella och internationella föregångare inom cirkulär livsmedelsutveckling, smaka på nya produkter, lyssna till innovationsspaningar från utvalda företag som söker samarbeten för nya affärsmöjligheter samt höra reflektioner från våra inbjudna observatörer. Ett event för dig som söker eller har blåa eller gröna restströmmar, teknik eller idéer och är nyfiken på att bli en del av cirkulär livsmedelsproduktion i Skåne.

Vi bjuder på lunch, fika och smakprover!

Dagens program

Föreläsningar

Salmon chips and other innovative products from marine side stream

Elke Böhme, Fraunhofer forskningsinstitut, Tyskland

Kan man äta mat från havet i framtiden?

Eva Nordberg Karlsson, Lunds universitet och Josefine Larsson, Marint centrum

Innovationer i en traditionell näring – blå mat med zero waste

Sofia von Scheele Ekström, Skillinge Fisk-Impex

Förädling av blå råvaror – lyckade innovationsprocesser

Veronica Öhrvik, Axfoundation

Vi kommer också få olika innovationsspaningar från:

  • Björks Ringsjön
  • Casseroll Food Truck
  • Gunnarshögs Gård
  • Gårdsfisk
  • Mossagården
  • Svensk Hampaindustri
  • Österlens Popmajs

Det kommer också att finnas utställare inom gröna och blå näringar som bjuder på smakprover av innovativa produkter!

Anmälan sker här: Hållbar mat från sjö och hav