En av höstens stora nyheter är att Innovationscenter för landsbygden är med och leder Entreprenörsprogrammet FREJA tillsammans med Linköpings universitet, Sveriges lantbruksuniversitet Alnarp, Kinda, Ydre kommuner samt Almi Östergötland, Vreta Kluster och Partnerskap Alnarp

Här kan du som har idéer som kan utvecklas till bärkraftiga verksamheter inom exempelvis livsmedel, gröna näringar, cirkulära produktionssystem, hästnäring, turism eller upplevelser delta och få stöd i förverkliga din affärsidé!

Programmet startar den 16:e oktober 2023 och består av 6 stycken träffar under vintern 2023–2024. På träffarna blandas teori och praktik utifrån olika workshops där alla idéägare deltar, på plats och digitalt. Mellan varje träff får du som deltagare coaching-sessioner där du individuellt möter coacher och får uppgifter som hjälper dig att utveckla din egen idé. Du kan vara med på distans eller på plats i Skåne och Östergötland. Det du behöver investera är ditt engagemang och din tid, men i övrigt är deltagandet är kostnadsfritt.

Så, vill du vara en del av detta kreativa affärssammanhang och utveckla din affärsidé? Då ska du anmäla ditt intresse och skicka en enkel sammanfattning om din idé omgående till freja@iei.liu.se eller helena.kurki@sjobo.se

FREJA är en kortform för Företagsutveckling genom Regionala Entreprenörskapsprogram för Jobb- och utveckling på landsbygden i samarbete med Akademin och är ett treårigt samarbetsprojekt finansierat av Kampradstiftelsen.