Ännu ett år i Skuggstyrelseprogrammet som vi arrangerar tillsammans med Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne har passerat. Ett av företagen som deltog var Gröna Butiken på Orelund som drivs av systrarna Madeleine Nilsson och Alexandra Nilsson tillsammans med personal och en regnig måndag fick vi talats vid med Madeleine över telefon.

Hej Madeleine! Vill du berätta mer om er?

− Hej! Vi startade för tre år sedan och har fruktodling men också växthusodling med en gårdsbutik. Vi systrar har olika utbildning och olika erfarenhet som kompletterar varandra på ett bra sätt. Det och vår fantastiska personal är grunden i verksamheten.

Vad tänkte ni om skuggstyrelseprogrammet när ni började?

− Vi hade nog inte några större förväntningar från början. Eftersom vi är ett familjeföretag ville vi ha in lite ny input och rådgivning eftersom vi har många drömmar och saker vi vill göra i företaget.

Vad gjorde det för nytta att vara med?

− Vi hade rätt täta möten till en början för att lära känna varandra och eftersom som vi kom i gång fördjupade vi oss och har hunnit jobba med massa olika saker, alltifrån emballage och prissättning till ledningsgruppen och organisationsstrukturen. Dessutom har vi kunnat ventilera olika alternativ inför beslut vi behövt fatta under året vilket har underlättat mycket.

Vad vill du skicka med andra företagare som överväger att vara med i nästa års upplaga av Skuggstyrelseprogrammet?

− Att du inte behöver ha en särskild anledning för att vara med. Finns det hjälp ska man våga fråga efter den och detta var ett jättebra forum att få det i.

Är du som läser företagare verksam i sydöstra Skåne och skulle vilja vara med i upplagan av skuggstyrelseprogrammet som startar i höst? Kontakta oss på: helena.kurki@sjobo.se eller ann-sofie.larsson@nyforetagarcentrum.se