Ännu ett år med Skuggstyrelseprogrammet är till ända och som vanligt ska få träffa någon av de fantastiska företagare som varit med! Vi ringde till Jenny Lundstedt som tillsammans med sin man Markus Lundstedt driver Havsnära fiskrökeri för att höra hur deras år med en skuggstyrelse varit.

Hej Jenny, vad ni gör på Havsnära fiskrökeri!

̶ Hej! Allt började med att min svärfar skulle röka fisk i trädgården och 2009 började vi sedan röka i mindre skala i tron om att vi skulle sälja lite rökt fisk över disk. Men med åren blev en restaurang och en butik också och idag är vi ett familjeföretag med mig och min man med upp tolv anställda under högsäsong.

̶ Vi tycker familjekänslan är viktig och att våra gäster och kunder känner den när de kommer hit.

Ni har varit med i årets Skuggstyrelseprogram också! Hur har det varit?

̶ Vet du vad? Jag var väldigt negativ från början. Dels är jag inte mycket för styrelser, dels ska du släppa in någon du aldrig och träffat och berätta om din verksamhet? Det tyckte jag var jobbigt. Men vi fick ett sådant förtroende för våra ledamöter så det var inget större problem att göra det och slutresultatet blev jättebra.

̶ Vi har fått en så superbra energi och push från dem så jag har ändrat mig från noll till tio, haha. De har pushat oss till nya tankesätt kring att expandera så det har lett oss till att öppna våra sinnen för nya affärsplaner. Överlag har vårt tankesätt har ändrats till det bättre!

Berätta mer!

̶̶ För det första får du ledamöter som kan sin sak och har varit med förr, så de är kompetenta och kan komma på bra idéer. Vi har fått jättemycket hjälp med goda råd och av deras kunskaper under det här året.

̶ För det andra blev jag överrumplad över hur bra mötena varit. Våra styrelseledamöter är helt olika varandra och de har varit helt fantastiska på att utmana och hjälpa oss. Dessutom har vi fått en spark i baken och fått saker gjorda som annars hade kunnat fastna eller aldrig bli avslutade.