Tillsammans med Europa Direkt anordnar vi på Innovationscenter för landsbygden en aktivitet för European Christmas Tree Decoration Exchange, ett EU-projekt som lockat barn till julpyssel i många år. För att ha något att pyssla med samlas ”skräp” in från lokala företag. Alltså innovativt åkerbruk som höjer innovationsutvecklingen hos unga.

European Christmas Tree Decoration är ett utbytesprojekt som möjliggör för skolor att skapa och utbyta juldekorationer och informationspaket angående dess lands jultraditioner inom Europa. Projektet är en möjlighet för låg- och mellanstadieskolor att uppmärksamma och lära sig om såväl sina egna som andras traditioner och historia. Ett sätt att erhålla kunskap om andra europeiska länder på ett lustfyllt sätt genom kreativt arbete.

I samarbete med Europa direkt Sydöstra Skåne låter vi att låta eleverna i er kommun få möjligheten att delta i projektet. För elevernas del sker lärandet i massa olika former: geografi, språk, samhällskunskap, historia, kultur och bild för att nämna några.

För företagen: Vi ser vi gärna att de lokala juldekorationerna ur ett hållbarhets- och återförbrukningstänk skapas av restprodukter från er produktion. Projektet är ett sätt att öka det lokala engagemanget, uppmuntra innovationskraften hos unga och stödja samverkan mellan näringslivet och skolorna inom kommunen.     

Tre skolor (från Ystad, Sjöbo, Simrishamn) har visat intresse och tre granar kommer dekoreras och ställas ut i respektive kommun. Dessa fyllda med innovativt julpyssel skapat av elever från lokala företags restprodukter. Vill du stötta skolbarnen i din kommun genom att bidra med restprodukter hör du av dig till oss nedan senast den 25 oktober:  

Innovationscenter för landsbygden, Helena Kurki:  helena.kurki@sjobo.se, 0705-93 02 43
Sjöbo kommun: Lena Ytterberg, lena.ytterberg-ohlsson​​@sjobo.se
Simrishamns kommun: Lars Persson, lars.persson​​@simrishamn.se
Ystad Kommun: Johan Österberg, johan.osterberg​​@ystad.se
Tomelilla kommun: Daniel Jonsgården, daniel.jonsgarden@tomelilla.se