Efter 35 år som journalist och 20 år som sparrisodlare ger sig Karin von Schenck på Österlen nu in i en ny bransch–som antikhandlare. Och det är tack vare Internet och E-handel som hon är beredd att ta det här steget:

”Mitt område är så snävt så utan nätets möjligheter hade jag aldrig haft en chans, säger hon. Hur många köpare finns det till Antik sparriskeramik och – bestick?  I Sverige kanske ett 10-tal, i Tyskland och Frankrike några hundra, men i USA obegränsat. Det gäller att nå dem och med E-handel tror jag att jag funnit vägarna.”

I det Gamla Bankhuset i Skillinge öppnar Karin von Schenck i dagarna sitt galleri med keramik och porslin för sparrismåltiden, föremål som de flesta inte visste att de fanns, än mindre har sett. Årets utställning handlar om Franskt kring sekelskiftet 1800-1900. Besök endast efter överenskommelse. Hemsidan med försäljning får namn efterlokalen www.gamlabanken.se och lanseras till påsk.

I dagarna utkommer på Norstedts förlag boken Artemisiasällskapet, där Karin som en bland 12 äldre trädgårdsjournalister berättar om hur det blev trädgård: “Jag ville bara lära mig odla tomater…. Istället blev det 20 år med sparris”.

Karins företagande är ett lysande exempel på vad som kan åstadkommas med öppet sinne, kreativitet och innovativt tänkande. IT genererar nya möjligheter för Karin som nu satsar på E-handel. Är du eller känner du någon som med innovativa lösningar är verksam som entreprenör i Sydöstra Skåne? Hör av er, så kan personerna lyftas som goda exempel och förebilder för andra genom “Innovativa porträtt” på vår hemsida!