Det finns många olika sätt att investera i klimatet på inom de gröna näringarna och i det tredje Växande Mötet som vi arrangerar tillsammans med LRF Skåne, SLU Partnerskap Alnarp och Region Skåne fokuserade vi på två mycket olika men också intressanta aspekter av ämnet. Dels hur AI som teknik kan bidra men vi fick också höra hur företaget Skånefrö börjat tillverka egen biokol och hur det blivit en del av deras affärsverksamhet.

Råkade du missa mötet men vill du ta del av föreläsningarna? Grattis! Det kan du göra här!

AI i klimatets tjänst med Kalle Åström

Kalle Åström, som är professor vid matematikcentrum på Lunds Universitet och forskar om datorseende och maskininlärning samt är koordinator för ett nätverk AI Lund för forskare som är intresserade av artificiell intelligens delar med sig av insikter och lärdomar om hur AI kan användas inom lantbruk och gröna näringar.

Skånefrö om biokol

Skånefrö importerade tidigare biokol till sin verksamhet men upplevde att kvalitén inte var tillräcklig. Det resulterade i en innovationsresa där de numera tillverkar sitt eget biokol och här får vi, via Skånefrös vd Sven-Olof Bernhoff, ta del av av den!