Det är svåra tider för många landsbygdsföretagare nu. Eftersom vi vill kunna bidra ännu mer till att fler överlever denna kris gör vi tillsammans med Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne en ny satsning för att stötta krisinnovationer i sydöstra Skåne. Så är du företagare och har en affärsidé som kan göra nytta i krisen vi alla upplever nu? Eller behöver du ställa om och kanske skulle vilja ansöka om innovationsstöd? Då vill vi hjälpa dig att kunna göra det!

— Vårt grundläggande uppdrag är att finnas här för dig som landsbygdsföretagare. I kriser blir det ofta tydligt vad som inte fungerar och vi ser nya lösningar. Har du en idé om hur du kan skapa nytt och förändra hjälper vi dig gärna på vägen, säger Helena Kurki från Innovationscenter för landsbygden.

Innovationscenter för landsbygden och Nyföretagarcentrum för sydöstra Skåne tar ett gemensamt krafttag för att stötta krisinnovationer i sydöstra skåne

Så stöttar vi krisinnovationer

Det första steget är att du kontaktar oss och bokar in ett rådgivningsmöte över telefon, här får du hjälp med att utveckla din nya eller förändrade affärsidé. Kanske har du också möjlighet att söka innovationsstöd för den nya idén.

Senare kommer vi att anordna anpassade skrivarstugor där vi tipsar och stöttar dig i att skriva en ansökan om innovationsstöd. Det är kostnadsfritt att delta och du får hjälp, råd och stöd av personer som är experter inom olika områden. Alla typer av företag kan delta, det viktiga är att du har en nytänkande affärsidé att utgå ifrån.

— Vi utgår ifrån din situation och vår förhoppning är att nya innovationer ska kunna se dagens ljus trots den annorlunda situation som råder, säger Helena Kurki.

Vill du veta mer eller anmäla dig? Kontakta helena.kurki@sjobo.se