Här kommer nästa del av vår artikelserie om krisinnovationer som vi hoppas kan hjälpa dig som företagare att få nya tankar och idéer att flyga under dessa tider som är svåra för många. Den första finner du här: krisinnovation.

Covid innovations

Covid Innovations är, som namnet skvallrar om, en samlingsportal för olika innovationer som skapats på grund av pandemin som råder. Här lyfts exempel från hela världen upp från olika branscher och kanske kan användas som inspiration för att få nya affärsidéer eller tankar kring din verksamhet. Ett svenskt exempel är Red Pipe Studios Familjens initiativ som heter Sound of colleuges. Och ja, det är bokstavligen talat en sida med ett gäng olika bakgrundsljud som du själv kan välja och ställa in, exempelvis om du vill höra en kontorshund, kaffemaskinen eller ljudet av regnsmatter mot fönsterrutan.

Länk: Covid Innovations

Visit Skåne sammanställer olika aktiviteter

Ett viktigt initiativ för oss i Skåne är Visits Skånes sammanställning och portal över olika gårdsbutiker, aktiviteter, besöksplatser och restauranger som kan besökas i dessa tider. Har du inte anmält dig och din verksamhet hit än – gör det!

Länk: Visit Skåne

Gå från analogt till digitalt

Allt fler företag och aktörer provar nu att digitalisera sina tjänster och produkter. Exempelvis A La Varberg som egentligen skulle ha fyllt Varbergs Teater med en inspirationskväll arrangerade den i stället en livesänd inspirationsföreläsning digitalt. Wermlands Brygghus har tagit fram material så att deras kunder kan ha ölprovningen hemma. Universal arrangerade, i stället för att hålla traditionella konserter och spelningar, redan i slutet på mars en digital karantänfestival. Även Lundaspexarna digitaliserade sina spex och tog dessutom fram en ”Coronaspexmugg” som såldes i begränsad upplaga.

Sätt ditt namn på en stol på Brösarps Gästis

Ett finurligt sätt att sponsra Brösarps Gästis på är att märka upp sin egen stol i restaurangen med en mässingsskylt!  

Ät restaurangmiddagen hemma

Flera restauranger erbjuder avhämtning och Malmö-restaurangen Vibliotek har under våren gått ännu ett steg längre och lämnar ut en förbeställd middag på olika mötesplatser. I juni väntar exempelvis Spansk middag i Sjöbo.

Har du några tips på krisinnovationer? Dela gärna med dig av dem till oss så vi kan lyfta dem i kommande artiklar!