Skuggstyrelseprojektet som vi driver tillsammans med Nyföretagarcentrum i Ystad fortskrider. Idag är det dags att hälsa på hos en av våra deltagare. Närmare bestämt Karl Areskough som med sitt familjeföretag Karups Nygård sköter om naturreservat.

Hej Karl, kan du inte berätta om vad ni gör?

− Hej! I mitt företag så tar jag hand om naturreservat. Ett gammaldags arbete som vi gör på ett modernt sätt. Nu sitter jag i maskinen och hugger hö och har då en speciell maskin som inte är traktorburen utan lite smidigare på mindre området och har mindre marktryck. Den klipper också med saxar i stället för att bara hugga av stråna, då blir snittytan på stråna finare och både gräs och blommor kan läka snabbare. Vilket gynnar den biologiska mångfalden eftersom vissa blommor är känsligare. Dessutom ser vi till att fröerna sprider sig bättre.

Vad ser du fram emot med din skuggstyrelse?

− Alla tips, idéer och den energi som man får från de som är med i ens styrelse. Jag har en idé som jag inte måste göra utan det är en ny spännande grej och genom att ta in hjälp såhär tidigt minskar jag risken att det här stannar på idéstadiet. Man kan inte bara släppa den om man har personer med sig som är med i processen.

Hur har sommaren varit?

− Nu i juli och augusti har vi tagit hand om höet. Sedan i september är det dags att börja prova det nya projektet, testköra det ute i markerna och så får vi se hur det går!


Läs mer: Uppstart för skuggstyrelseprojektet