Den 5 februari så arrangerar vi, Innovationscenter för landsbygden, ett seminarium i Sveriges riksdag. Ämnet för dagen? Vår ständiga hjärtefråga: hur innovation och entreprenörskap kan främjas lika mycket på landsbygden som i stadsmiljöer. 

— Även om det geografiska avståndet inte är så stort här i Skåne så märker vi i vårt dagliga arbete att det finns ett mentalt avstånd inte minst från stad till land för företagare, vilket är synd för innovationsmöjligheterna här är stora, säger Helena Kurki från innovationscenter för landsbygden som kommer att leda panelsamtalet.

Läs mer: Möte med näringslivsministern

Den 5 februari sätter vi landsbygden i rampljuset i Sveriges riksdag. Foto: Camilla Svensk/Sveriges riksdag

Ett seminarium i Sveriges riksdag för att prata om företagande på landsbygden

Vid lunchseminariet medverkar bland annat företagarna Rickard Bergkvist från Eriksgården, och Charlotta Quarles van Ufford frånVan Ufford Choklad som båda är innovatörer och landsbygdsentreprenörer. Men också Magnus Weberg (m), kommunstyrelsens ordförande Sjöbo kommun och Cecilia Olsson Carlsson (s), oppositionsföreträdare Sjöbo kommun.

— Vi på Innovationscenter för landsbygden har arbetat med att hjälpa företagare på landsbygden sedan 2015. 2018 så fanns det med i Landsbygdspropositionen från regeringen att inrätta liknande kompetenscenter vilket ännu inte har förverkligats på nationell nivå. Förhoppningsvis kan våra kunskaper och erfarenhet vara en värdefull inspiration för hur det kan gå till, säger Helena Kurki.  


Vårt lunchseminarium har också uppmärksammats av Ystads Allehanda och av Morgon i P4 Radio Malmöhus ( 3:14:35 in i programmet)!