Mitt inne i Sjöbo finner vi Sjöbo Gästis som har restaurang, hotell, catering och arrangerar större bröllop. Hur ser deras sommarplaner ut? Rikard Hansson som driver Sjöbo Gästis tillsammans med sin bror Philip delar med sig!

Hej Rikard, hur ser era planer ut för sommaren?

—  Vi kommer att ha både hotellet och restaurangen är öppen för lunch sju dagar i veckan. Nu är det 1,5 år sedan vi tog över Gästis och charmen här är att detta är en plats där det nya möter det gamla. Vi har ett arv som respekterar men vi vill ändå prova nya saker och samtidigt vara innovativa. Så planen är att jobba!

Har ni behövt anpassa er verksamhet något på grund av den rådande pandemin?

—  Vi har många bröllop som har bokats av men det blir ändå fyra i år som såklart varit anpassade efter Corona. Annars har vi såklart också justerat all vår mathantering, tagit bort bufféerna och anpassat lokalen efter riktlinjerna. Så man kan både hämta mat här och äta här på ett tryggt sätt!

Finns det något ni ser fram emot extra mycket i sommar?

—  Vi hoppas på en smittfri sommar så att vi kan köra gås- och julbord i höst! Men mest ser vi fram emot våra sommargäster som brukar komma ner och hälsa på oss om somrarna.