Åtta av de elva skuggstyrelseledamöterna samlades för att nätverka, prata ihop sig och ladda upp inför det kommande skuggstyrelseprogrammet där de kommer att hjälpa lokala företagare på sina olika bolagsresor.

− Jag vill inte bara sitta och titta på utan vara med och bidra till att skapa resultat, säger Pia Jönsson Rajgård. Hon har en bakgrund inom hotell och besöksnäring inom både Sverige och internationellt.

Helena Kurki från Innovationscenter berättar att det finns en stor bredd bland de olika skuggstyrelseledamöterna och ser fram emot att matcha ihop företagarna med sina ledamöter under kommande dagarna.

− Det är många års samlad erfarenhet och kompetens som finns även i det här årets Skuggstyrelseprogram och det ska bli mycket roligt att få följa företagen under det kommande året, säger Helena Kurki.

Träffen ägde rum på Ystad Studios Visit Center som kombinerar filmstudios och filminspelningar med ett besökscentrum, att lära ut film och en konferensanläggning för både möten och event. Här har bland annat tre säsonger av Wallander spelats in men också för serien Bron och olika TV-program.

Jack Löving, gav en rundtur och berättade om både företagsresan och olika inspelningstillfällen.

− Det är mycket hemlighetsmakeri vid filminspelningar men besökscentrumet är öppet året runt, säger Jack Löving.

Skuggstyrelseprogrammet drivs av Innovationscenter och Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne och pågår från september 2022 till april-maj 2023