Sedan september har företagarna och skuggstyrelserna arbetat tillsammans och för ett par veckor sedan avrundades den tredje upplagan av Skuggstyrelseprogrammet. Programmet innebär att lokala företagare får hjälp, stöd och bollplank av kunniga skuggstyrelseledamöter med att utveckla sina olika verksamheter och nu var det skuggstyrelseprogramsavlutning.

Skuggstyrelseprogramsavslutning

Avslutningsträffen bjöd förutom på en matbit också på en föreläsning av Cecilia Granquist-Dahmén om personligt varumärke och hur man kan arbetar med detta som företagare. Här är några av de tipsen som Cecilia Granquist-Dahmén delade!

1. Autenticitet ett nyckelord att minnas. Om vi inte är oss själva och genuina oavsett om vi ses digitalt eller analogt kommer det att märkas.

2. Våga visa dig själv som företagare och inte bara det ni gör. Genom att vara personlig bygger du bättre relationer.

3. Forma berättelser som innehåller ditt personliga varumärke. Vad vill du dela för värden och värderingar?

  • Ditt personliga varumärke är det människor säger om dig när du inte är i rummet, säger Cecilia Granquist-Dahmén.

Morgon Isaksson, VD för MBAS Stenhus, har varit ett av de deltagande företagen i Skuggstyrelseprogrammet säger att de har haft mycket stor nytta av sin skuggstyrelse:

— Det är många frågor vi har haft det i, men den största delen har varit att bolla ens egna idéer med någon som inte har någon insikt sedan tidigare.

Helena Kurki från Innovationscenter på landsbygden konstaterar att skuggstyrelseprogrammets upplägg fortsätter att utvecklas vidare.

— Efter varje avslut har vi gjort en utvärdering, samlat in feedback och lärdomar med syftet att vässa programmet vidare och det är roligt att se hur det blir än bättre och gör än mer nytta för de som är med i det, säger Helena Kurki och fortsätter:

Därför är det extra roligt att kunna berätta nyheten nu att ett nytt skuggstyrelseprogram kommer att starta nu i höst!

Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse? Då kan du göra det till helena.kurki@sjobo.se