Vill du bli än mer redo för vad framtiden kräver av dig och din verksamhet? Baserat på vårt första Växande möte kommer vi nu att fokusera på olika inspirerande affärsmodeller för gröna näringar.

Under denna eftermiddag kommer vi att gå igenom olika inspirerande och innovativa sätt att skapa intäkter som förhoppningsvis kan ge nya idéer och uppslag för framtiden. Det blir en kombination av föreläsningar, diskussioner och erfarenhetsutbyte och dessutom kommer Krinova att bidra med sina kunskaper.

När? 7/6 kl 11:30-16

Var? Vi sespå Bosjökloster Slott och Trädgårdar, 243 95 Höör

Evenemanget är kostnadsfritt och lunch ingår, anmäl ev allergier och preferenser vid anmälan.

Dagens inspiratörer är:

“Två är starkare än en” – Lars Wall Persson

Lars Wall Persson är agronom och driver tillsammans med Erik Gunnarsson, ett av Sveriges största grönsaksföretag, Ellenholm & Vadensjö Jordbruks AB. Företaget har gått från att vara ett litet lantbruk till att omfatta 1700 hektar och nu omsätta c:a 160 miljoner kronor.

I verksamheten finns också ett packeri och här packas bland annat kryddor åt ICA, Axfood och Lidl. Lars kommer att berätta om vilka tankar och arbetssätt som ligger bakom denna fantastiska utvecklingsresa.

Från idé till verkstad – Sara Färlin Tynelius

Sara Färlin Tynelius och maken Gustaf, båda ingenjörer i grunden, noterade hur yoghurt seglade upp som alternativ till kakor på kaféerna i Köpenhamn. Men yoghurt utan tillsatser var svår att hitta – de såg en lucka på marknaden och det visade sig att de hade rätt. Nu är Sara Vd för ett mikromejeri utanför Sjöbo.

Helsvensk produktion ”från ax till limpa” – Jörgen Hansson

Jörgen Hansson är råvaruchef på Lilla Harrie Valskvarn utanför Lund. Nu fokusar de på att hitta de bästa varianterna av proteinrikt kvalitetsvete som kan odlas i Sverige och bidra till ett hållbart jordbruk.

En spännande utveckling av den egna affären, att göra Sverige i allmänhet, och Pågen i synnerhet, självförsörjande. Nästan allt vete som används i Pågens bröd kommer nu från Lilla Harrie Valskvarn.

Anmäl dig här: Växande Möten

Växande Möten arrangeras av Innovationscenter för landsbygden tillsammans med LRF Skåne, SLU Partnerskap Alnarp och Region Skåne.