Klimatet angår oss alla och därför är temat för denna träff affärspotential för klimatinsatser. Vi kommer att få ta del av föreläsningar, diskussioner och utbyta erfarenheter inom olika

klimatinsatser. Vi kommer exempelvis att beröra kolinlagring och ny teknik.

Växande möten är för dig som är verksam inom lantbruk eller trädgård och vill bli än mer redo för vad framtiden kräver.

När? 13/9 kl 17:00-19:30

Var? Vi ses på Bosjökloster Slott och Trädgårdar, 243 95 Höör

Evenemanget är kostnadsfritt och lättare måltid ingår, anmäl ev allergier och preferenser vid anmälan.

Växande möten #3: Affärspotential i klimatsatsningar

“AI i klimatets tjänst” – Kalle Åström

Vilken roll spelar Artificiell Intelligens (AI) i framtidens jordbruk? Och hur kan data förstärka och förbättra förutsättningar på den egna gården? I projektet ”AI i klimatets tjänst” samarbetar forskare och lantbrukare. Det och mer kommer Kalle Åström att berätta om.

Kalle Åström är professor vid matematikcentrum på Lunds Universitet som forskare om datorseende och maskininlärning samt är koordinator för ett nätverk AI Lund för forskare som är intresserade av artificiell intelligens.

Ett företagsexempel: Skånefrö om deras biokol

“Redan 2008 förstod vi att vi måste ta klimathotet på allvar. Under en lång tid importerade vi biokol till våra odlingar. Men vi fick aldrig den kvalitet som vi eftersträvar. Att tillverka egen biokol var ett sätt att få tillgång till en riktigt bra produkt samtidigt som det är vårt sätt att bidra till en bättre miljö” berättar Skånefrös vd Sven-Olof Bernhoff.

Utöver föreläsningar kommer även nätverkande och gemensamma diskussioner att hållas. Vill du vara med? Här anmäler du dig: Anmälan till Växande möten #3

Växande Möten arrangeras av Innovationscenter för landsbygden tillsammans med LRF Skåne, SLU Partnerskap Alnarp och Region Skåne.