Efter fjolårets succé kan vi meddela att forumet Växande möten kommer att fortsätta under 2023. Vi återvinner ett vinnande och uppskattat koncept helt enkelt. Och just återbruk passar sig extra väl när den ”gröna tråden” (läs: temat) för årets fyra planerade möten kretsar kring cirkulära och hållbara livsmedelssystem med teman som är viktiga och relevanta för organisationer och företag inom gröna näringar, såsom lantbruk och trädgård. Växande möten är för dig som är verksam inom lantbruk eller trädgård och vill bli än mer redo för vad framtiden kräver.

Ditt skräp kan bli någon annans råvara, regenerativt jordbruk kan gynna jordhälsa och biologisk mångfald och restprodukter från gården kan säkra energiförsörjningen – det finns många sätt att arbeta cirkulärt som kan leda till både ökad lönsamhet och minskad klimat- och miljöpåverkan.

Vill du som lantbruksföretagare eller aktör inom gröna näringar veta mer om effektiv resurshantering, cirkulär ekonomi och innovativa sätt att lösa exempelvis energifrågor? Vill du nätverka, ta del av forskningsrön, bli inspirerad och lära dig mer om hur du kan implementera och tänka kring cirkularitet din verksamhet? Då är det dags att sätta kryss i kalendern. Nedan finns en “Save the Date” för de kommande träffarna som kommer att äga rum i hela Skåne, mer information om platser och anmälningslänkar kommer.
Sidan uppdateras löpande med information, platser och gäster.

Nytt för 2023: Gårdsbesök

I anslutning till varje Växande möte arrangeras ett gårdsbesök där praktiska exempel på cirkularitet inom olika fokusområden lyfts.
– Vi vill vara tillgängliga i hela i Skåne och visa företagsexempel som finns i olika ändar av Skånes geografi. Det finns företagare inom gröna näringar som har gjort intressanta satsningar på det cirkulära och som är värda att visa upp, säger Helena Kurki på Innovationscenter för landsbygden.

Datum 2023

Växande Möten #5: Gårdsbaserad biogas och bioenergi som framtida energikälla

När: 28/3, klockan 16:00 – 19:00

Växande Möten #6: Framtidens cirkulära lantbruk – hur du kan tänka annorlunda och ta vara på resurser
När: 15/6, klockan 16:00 – 19:00

Växande Möten #7: Framtidens lantbruk – med eller utan AI?
När: 9/11, klockan 16:00 – 19:00

Växande Möten #8: Bevattning som framtidsinvestering
När: 5/12, klockan 15:00 – 18:00

Växande möten arrangeras av Innovationscenter för landsbygden tillsammans med LRF Skåne samt SLU Alnarp Partnerskap samt Region Skåne.

Välkommen att kontakta Helena Kurki vid frågor: Helena.kurki@sjobo.se