Den 13 – 17 juni så arrangeras Skåne Innovation Week, en vecka som syftar till att prata om, visa och inspireras av alla häftiga innovationer som finns och är på gång i Skåne och i år är Innovationscenter för landsbygden med och representerar sydöstra Skåne med fem olika programpunkter tillsammans med våra partners!

Våra programpunkter på Skåne Innovation Week

Tisdag 14/6 08.30 – 11.00

Lancasterskolan, Sankt Petri Kyrkogatan 2, Ystad

Hitta kreativa vägar för bättre kompetensförsörjning med Kompetenskompassen!

Kompetenskompassen är en del av Ystads kommuns strategiska arbete för en hållbar kompetensförsörjning, en modell i tre steg med tillhörande verktygslåda. Här ingår bland annat samverkan mellan företag, organisationer och utbildningsverksamheter vilket är avgörande för en framtidssäkrad kompetensförsörjning! Evenemanget vänder sig till: kommuner, organisationer och företagare som kommer att få nätverka, utbyta erfarenheter och delta kombinerar en workshop och kompetensfika. Vi kommer att vara samtalsledare och medfacilitator och ser fram emot att ses där!

Läs mer: Hitta kreativa vägar för bättre kompetensförsörjning med Kompetenskompassen!

Tisdag 14/6 14:00-15:00

Dexera studio, Sjöbo + livestreamat (via Innovationscenters FB) + kan ses i efterhand

Ystadmodellen i TV-soffan – FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer

Ett samtal med konkreta exempel om hur ord och idéer kring hållbarhetsmålen kan bli verklighet! Du kan välja mellan att delta som studiopublik eller se sändningen digitalt.

“FN:s hållbarhetsmål – ett smörgåsbord för nya affärer” och Ystadmodellen tar avstamp i FN’s sjutton globala mål och bidrar till tillväxt som går i linje med dessa. Ett måste för framtidens organisationer och arbetsgivare! Kommuner, organisationer och företagare är varmt välkomna att delta.

Läs mer: Ystadmodellen i TV-soffan – FNs hållbarhetsmål ett smörgåsbord för nya affärer

Onsdag 15/6 14:00 – 15:00

Teaterhallen Folkets Park, Tomelilla + livestreamat (via Innovationscenters FB) + kan ses i efterhand

Bildelning på landsbygden – en del i framtidens sätt att resa

Hur ser framtidens bilkörande ut på landsbygden? Fungerar bilpooler endast i stadsmiljö eller kan bildelningar av olika slag också passa in i byar och mindre samhällen? Det kommer vi att undersöka, diskutera och ta del av intressanta lärdomar från projektet “Mobilitet på tvärs” där bilpooler i Sjöbo, Tomelilla, Vollsjö och Brösarp har gett spännande insikter.

Innovationscenter för landsbygden kommer att vara moderator och du som fastighetsägare, företagare, föreningar eller nyfiken privatperson är varmt välkommen att delta på plats eller digitalt!

Läs mer: Bildelning på landsbygden – en del i framtidens sätt att resa – Skåne Innovation Week (skaneinnovationweek.com)

Fredag 17/6 ca 12.00 – 13.00

Digitalt

Lunchwebbinar: Vägen till pengarna

Vägen till pengarna är en lättillgänglig webbinarieserie producerad av Innovationscenter för landsbygden tillsammans med Europa Direkt Sydskåne. Här sprider vi kunskap och information kring olika finansieringsmöjligheter som du kan söka som företagare eller organisation. I detta lunchwebbinar kommer vi att ta upp tre intressanta perspektiv kring finansieringsstöd med konkret information du kan använda som företagare om du är nyfiken på olika sorters finansieringsstöd. Vi kommer exempelvis att lyfta:

  • Förnyelsebar energi producerad på den egna gården
  • Innovationscheckar
  • Tips och råd för när du ansöker om finansiellt stöd

Vi gästas av sakkunniga experter och kan utlova en matnyttig sändning du inte vill missa!

Läs mer: Vägen till pengarna – lunchwebbbinar

Fredag 17/6 ca 13.15 – 13.45

Digitalt

Vägen till pengarna – konsten att hitta kapital i den egna verksamheten

Har du någon gång önskat att det fanns ett enkelt sätt att få en ökad förståelse och överblick på ditt företags ekonomi? Vill du investera, växa eller hitta kapital till att utveckla en ny idé, en innovation? Är du helt enkelt redo att ta ditt företag till nästa nivå? Koll på läget och små åtgärder kan ge stora och positiva effekter!

Tillsammans med Almi och ett spännande exempelföretag får du inblick i hur du med hjälp av ett enkelt, kostnadsfritt verktyg kan få bättre styr på din ekonomi och se vilka finansieringsmöjligheter du har via ditt eget bolag. Även om dina pengar inte räcker hela vägen så är det värdefullt att kunna finansiera åtminstone en viss del med egna medel. Att börja med att ha koll på den egna affären och bolagets egen ekonomi är ett mycket bra första steg för att sedan gå vidare med andra typer av finansiering.

Vägen till pengarna är en lättillgänglig webbinarieserie producerad av Innovationscenter för landsbygden tillsammans med Europa Direkt Sydskåne. Vi gör detta för att sprida kunskap och information olika former av finansieringsmöjligheter som du kan söka som företagare eller organisation.

De tidigare avsnitten i denna webinariesserie kan du se här på vår hemsida.

Finansieringskartan – din guide till olika finansieringsmöjligheter – Innovationscenter för landsbygden får de en snabb översikt över olika typer av finansiering. En karta att använda dig av oavsett var du är på din företagsresa!

Läs mer och anmäl dig här: Vägen till pengarna – konsten att hitta kapital i den egna verksamheten