Innovationscentret är ett nav och en mötesplats där vi har aktuell information om vad som kan vara rätt väg för den som är innovatör och entreprenör. Vi har kontakterna och arbetar proaktivt med att hitta rätt stöd. Vår organisation är nu på plats.
Helena Kurki är verksamhetsansvarig och arbetar med innovationsrådgivning. Hon är en erfaren projekt- och processledare, driven affärsutvecklare och entusiastisk mötesledare med stort fokus på innovation, nya affärsmodeller och samhällsutveckling.
Till sin hjälp har hon Rikard Hansson, som är kommunikatör och administratör. Han är student i Statsvetenskap från Malmö högskola med inriktning på kommunal verksamhet och med fokus på landsbygdsutveckling, kommunikation och demokratiutveckling.

Därtill finns ytterligare resurser med Lena Ytterberg, näringslivsutvecklare i Sjöbo kommun, Lars Persson, näringslivsutvecklare på Simrishamns kommun, Johan Österberg, marknads- och näringslivschef på Ystad kommun och Helena Berlin, utvecklingschef i Tomelilla kommun.

Välkommen till oss

Helena och Rikard besöker Österlens Matmarknad.