Under våren var Innovationscenter för landsbygden med på galoppen när Fokus Tillväxt Häst – en näringsnischad förlängning av Fokus Tillväxt – drog igång. Under tre träffar samlades företag, entreprenörer och organisationer inom hästnäringen i sydöstra Skåne för att delta i en kostnadsfri utbildningsserie och nätverka. Gensvaret var enormt:

–Vi har sett att det finns ofantligt god potential. Det finns mycket kreativitet, innovationskraft och driv. Det har varit en stor bredd på hästföretagen och de har tillsammans upptäckt värdet av att nätverka och samverka, sammanfattar Helena Kurki på Innovationscenter för landsbygden.

Nu har hästnäringen själva tagit över stafettpinnen med ett eget nätverk, sprunget ur Fokus Tillväxt Häst. Se konceptfilmen nedan för intervjuer och mer information kring Fokus Tillväxt Häst:

Fokus Tillväxt Häst i Media:

Österlenmagasinet

Ystads Allehanda

Fokus Tillväxt är ett projekt Region Skåne initierat tillsammans med Almi Skåne och andra företagsfrämjande aktörer i Skåne och Fokus Tillväxt Häst arrangeras tillsammans med Innovationscenter för landsbygden samt Ystad, Tomelilla, Simrishamn och Sjöbo Kommun.