Vi brukar intervjua några av de företagare som varit med i Skuggstyrelseprogrammet (i år kan du exempelvis läsa om Havsnära fiskrökeri) men i år ska vi också få träffa en av våra fantastiska skuggstyrelseledamöter! Närmare bestämt Yvonne Boe, som har en bakgrund som coach, mentor och styrelseledamot gentemot små- och växande företag. Men även som operativ chef på Fortune 500 företag, marknads-/kommunikationschef i flera branscher och varumärkeskonsult i eget företag och just nu aktuell med en boklansering inom företagsutveckling.

Hej Yvonne! Du har precis gjort ditt första år som skuggstyrelseledamot – hur har det varit?

− Hej! Det har varit både spännande och intressant. Jag har suttit i styrelser tidigare och det är roligt att kunna vara med och bidra med den kunskap och erfarenhet jag har, men också lärorikt för att få ta del av andra ledamöters och företagares perspektiv, kunskap och erfarenheter.  

Vad tar du med dig?

− Jag tar med mig flera saker, dels att min kommande bok behövs, dels hur betydelsefull värdegrunden i ett företag är och vikten av att arbeta med varumärkesplattformen och det långsiktiga visionsarbetet. Avtalsfrågor, målgruppssegmentering och marknadsföring är en annan sak som alltid är intressant med tanke på att alla företagare har olika utmaningar, men ack så viktigt att ha koll på. Det finns flera saker som är viktiga för verksamheten ur ett långsiktigt perspektiv!

Något annat?

− Desto mer man lär sig desto mer fattar man hur mycket man inte vet. Det är spännande att få vara med och se företag utvecklas och få vara med och bidra till att det sker.

Har du något medskick till andra som är nyfikna på att bli skuggstyrelseledamöter?

− Kom med! Det är så värt att vara med i det här nätverket och se företag utvecklas, att få bidra med kunskap och erfarenhet, men också lära sig av andra. Så jag kan varmt rekommendera detta!

Vill du veta mer om vad en Skuggstyrelse innebär? Läs här: Vad du får med en Skuggstyrelse

Vill du ansöka om att bli en av Skuggstyrelsen ledamöter? Då hör du av dig till helena.kurki@sjobo.se eller läser mer här: Vi söker fler styrelseledamöter